Cam Çeşitleri
Lamine Cam: İki veya daha fazla cam plakasının PVB (Polivinil Butiral) kullanılarak ısı ve basınç
yoluyla birleştirilmesi neticesinde elde edilen cama verilen isimdir. PVB kuvvetli bağlanma, optik berraklık, birçok yüzeye yapışabilme, dayanıklılık ve esneklik gibi özel uygulamalar gerektiren alanlarda kullanılan bir çeşit reçinedir.Düz Cam: Genelde pencereler, kapılar ve şeffaf duvar bölmeleri için kullanılan bu cam yaprak cam veya plaka cam olarak da bilinir. Bazı modern mimari ve otomotiv uygulamalarında düz cam plakalar bükülmek suretiyle kavisli bir forma dönüştürülür.
Temperli Cam: Aynı zamanda sertleştirilmiş cam olarak da bilinen temperli cam güvenlik camlarının bir çeşididir. Isıl ve kimyasal işlemlere tabi tutularak normal cama kıyasla daha yüksek mukavemetli olması sağlanır.
Emaye Cam: Emaye boyalı cam temperli veya ısıl işleme tabi tutularak güçlendirilmiş, bir tarafı mineral pigmentlerle kısmen veya tamamen kaplanmış cama denir.
Low-E Cam: Kısaca Low-E olarak tarif edilen Low-E ‘Düşük Emisyonlu’ anlamına gelmektedir. Low-E, kısaca cam yüzeyinin ısıyı yansıtabilme kabiliyetini ifade eder.
Çift Cam / Isıcam: İki veya üç pencere camının ısı transferini azaltmak maksadıyla birbirlerinden vakum veya gaz ile doldurulmuş boşluklarla ayrılarak tek bir cam sistemi olarak birleştirilmeleri neticesinde ortaya çıkan sisteme Isıcam denir.
Reflekte Cam: Reflekte cam sıradan yüzdürme camın güneş ısısının azaltılması amacıyla yüzeyine metalik bir kaplama uygulanması ile elde edilir. Bu özel metalik kaplama aynı zamanda bir ayna etkisi yaratarak iç kısmın görünmesini engeller. Genel olarak bina dış cephelerinde kullanılır.
Renkli Cam: Boyalı cam binaların dış kısımlarında cephe estetiği içerisinde ise dekoratif amaçlı
kullanım için önemli bir mimari enstrümandır. Cam üzerindeki kaplama içeriye transfer edilen ısı ve ışık yoğunluğunu
Yorumlar
Yorum Gönder